Cursus Pottenbakken

Iedereen kan bij ons leren pottendraaien. Het is een prachtig ambacht, waar je met veel geduld en aandacht uren plezier aan beleeft.

We hebben 3 vaste cyclussen: de herfstcyclus (okt-nov-dec), de wintercyclus (jan-febr-maart) en de lentecyclus (april-mei-juni)

In de zomer zetten we de wekelijkse lessen even on-hold en organiseren we intensieve zomerweken en meerdaagsen.

Vanaf oktober 2023 voorzien wij een constant aanbod aan initiatieworkshops voor beginners. Zie hiervoor verder op Initiatie Workshops.
We kiezen er bewust voor om geen absolute beginners meer te laten starten in de vaste wekelijkse groepen. Dit doen we uit zorg voor de beginner.
We vragen om, bij ons of elders, minstens 4 lessen ervaring op te doen in het pottendraaien.

Wie wel al wat ervaring heeft of al verder gevorderd is, kan instromen in de wekelijkse lessen. Iedereen wordt op eigen niveau en tempo begeleid en uitgedaagd door professionele lesgevers.

Het glazuren en bakken van ieder object krijgt ook de volle aandacht. Waarna iedereen glunderend naar huis gaat met een prachtcollectie.

Het keramiek atelier is volledig uitgerust om u alle mogelijkheden te bieden.
Je verkent de eigenschappen van de verschillende kleisoorten. Er zijn meerdere types ovens zodat ook verschillende stooktechnieken aangeleerd worden.Vaak wordt de raku-oven bovengehaald en ook de gasoven biedt nieuwe mogelijkheden.

Het aanbod aan glazuren is heel uitgebreid. Onze passie voor glazuren is niet te stoppen. Met meer dan 100 uitgekiende recepten bieden wij een uniek kleurenpallet.

De wekelijkse cursussen gaan door in ons atelier te Scheldewindeke, gelegen tussen Gent en Zottegem.

Wanneer gaat de wekelijkse cursus pottenbakken door?

Maandagvoormiddag 09u30 Р12u30  
Maandagnamiddag 13u00 – 16u00
Maandagavond 19u00 – 22u00
Dinsdagvoormiddag 09u30 – 12u30
Dinsdagnamiddag 13u00 – 16u00
Donderdagvoormiddag 09u15 – 12u15
Donderdagnamiddag 13u00 – 16u00
Donderdagavond 19u00 – 22u00
Vrijdagvoormiddag 09u15 – 12u15
Vrijdagnamiddag 13u00 – 16u00
Zaterdagvoormiddag 09u30 – 12u30 i

Inschrijven voor de wekelijkse lessen kan via onderstaande aankooptegels.

Is je favoriete moment volzet schrijf je dan in op de wachtlijst hieronder! Je kan inschrijven per dagdeel dat voor jou in aanmerking komt. Klik hiervoor op het uitverkochte dagdeel en dan kan je inschrijven op de wachtlijst. We sturen jou dan een e-mail elke keer dat er, op het door jou opgegeven dagdeel, een plekje vrijkomt. We sturen deze e-mail naar iedereen die op de wachtlijst staat. Dit wil eigenlijk zeggen dat we het eerder zien als een “geef-mij-een-seintje-lijst” en niet langer als een chronologische lijst die wij telkens aflopen per vrijgekomen plekje. ¬†

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van alle workshops. Ook voor deze bijkomende workshops, initiatielessen en masterclasses hanteren we deze digitale wachtlijst.

Onkostenkaart voor bakkosten 

Cursisten die graag een factuur ontvangen van de bakkosten, kunnen hier een onkosten-kaart aankopen.

Opgelet, deze onkostenkaart is enkel voor cursisten die reeds les volgen bij ons. Gelieve eerst even met ons te overleggen.

Onkostenkaart