Workshop glazuren

Glazuren is de kers op de taart. Het maakt je product af, het geeft het de stijl die je wil. Het is een wereld op zichzelf die veel kennis en verdieping vraagt. In de lente organiseren we een workshop die dieper ingaat op het boeiend proces van stoken en glazuren.
De wekelijkse lessen pottendraaien houden ook een introductie in van het glazuurproces. We werken van klei naar afgewerkt product. Maar mooi glazuurwerk afleveren is een vak apart.
Daarom organiseren we af en toe een workshopreeks. Tijdens dit glazuurlabo krijg je een theoretische introductie in het proces van het glazuren.
En tegelijk een inkijk in een hele waaier van mogelijkheden: inkleuren met pigmenten, oxides, testmethoden en zelfgemaakte staaltjes. Draaien en biscuit bakken is nog maar de helft van het werk. Bij glazuren begint de droom.
‘Het glazuurlabo’ is een reeks van praktische lessen met een theoretische insteek. Iedereen zal staaltjes maken en aanpassen door de verschillende grondstoffen beter te leren kennen. Je krijgt meer inzicht in wat kleur, effect, glans, mattering, afdruppen beïnvloedt…
Je kan daarna met de opgedande kennis vast en zeker verder zelfstandig aan de slag.

Data: vrijdag 8, 15, 22 en 29 mei 2020 (als geheel in te schrijven)
We werken telkens van 9u30 tot ongeveer 16u.
Prijs: 320 euro
Inschrijven via mail: atelier@asterenjasmien.be