WORKSHOP GLAZUREN

Glazuren is de kers op de taart. Het maakt je product af, het geeft het de stijl die je wil. Maar mooi glazuurwerk afleveren is een vak apart. Het is een wereld op zichzelf die veel kennis en verdieping vraagt. We organiseren regelmatig workshops die dieper ingaan op het boeiend proces van stoken en glazuren.

Binnen de workshops hebben we korte initiatie lessen.
De initiatie praktijk’ gaat over het aanbrengen van glazuur, alle do’s en dont’s, alle tips en tricks!
De ‘initiatie theorie’ gaat over de theorie van glazure; wat is een glazuur eigenlijk, hoe wordt het samengesteld, hoe kunnen we er zelf een maken…

Daarnaast organiseren we intensievere meerdaagse workshops: ‘het glazuurlabo’. Tijdens dit glazuurlabo krijg je een theoretische introductie in het proces van het glazuren. Een inkijk in een hele waaier van mogelijkheden: inkleuren met pigmenten, oxides, testmethoden en zelfgemaakte staaltjes. ‘Het glazuurlabo’ is een reeks van praktische lessen met een gefundeerde theoretische insteek.
Iedereen zal staaltjes maken en aanpassen door de verschillende grondstoffen beter te leren kennen. Je krijgt meer inzicht in wat kleur, effect, glans, mattering, afdruppen beïnvloedt…
Je kan daarna met de opgedane kennis vast en zeker verder zelfstandig aan de slag.

Draaien en biscuit bakken is nog maar de helft van het werk. Bij glazuren begint de droom.

Alle nieuwe glazuurlabo’s worden aangekondigd via de nieuwsbrief! Schrijf je nu in als je op de hoogte wil gehouden worden.

Indien alle workshops volzet zijn, kan u zich op de wachtlijst plaatsen. Klik hiervoor door naar de workshop, waar u interesse in hebt. U zal dan worden verwittigd als er een plaats vrijkomt.

Glazuurlessen reserveren

Nieuw sinds 2021 zijn de glazuurlessen die je afzonderlijk kan aankopen.
Deze zijn in eerste instantie bedoeld voor cursisten die een workshop volgden waar het glazuren van hun werk niet opgenomen is in de workshop zelf. Denk hierbij aan zomermeerdaagsen, masterclasses ea.
Vanaf nu kan iedereen voor zich beslissen of je het werk achteraf nog wil glazuren bij ons. Een andere optie is dat je je gerief na de biscuitbak, die inbegrepen is in het lesgeld, gewoon komt ophalen.
Omdat wij voldoende tijd en begeleiding willen voorzien, organiseren wij vanaf nu op regelmatige basis glazuurlessen. Tijdens die 3 uur durende les is er begeleiding op maat en kan je kiezen uit meer dan 100 huisgemaakte glazuren.

Coming Soon … deel 2

Glazuurfans, spits jullie oren! Als je dit leest, zijn de opnames achter de rug en is de montage bezig van een tweede online glazuurcursus.

Deze online cursus kwam er in samenwerking met Nele Ostyn alias ‘De Cursist’  en Caroline Kesteleyn van Atelier Aimée.

Waar we het in de eerste cursus vooral over de praktijk van het glazuren hebben en het maken van bestaande recepten nemen we jullie in het tweede verhaal mee in de theorie van het glazuren. Die witte poeders worden eindelijk wat ze zijn, namelijk glasvormers, stabilisatoren en smelters. Termen als densiteit, grids, de Seger-formule, oxides, flux-ratio, … worden zeer toegankelijk uitgelegd en beter nog … je leert er voluit mee experimenteren. Na deze cursus gaat de wijde wereld van glazuur maken en ontwikkelen voor je open … a never ending story

Wie zit te wachten op deze online cursus glazuren kan zich alvast vrijblijvend inschrijven op de wachtlijst van De Cursist.