We zijn apetrots op het team van ons atelier. Ons lesgevers zijn stuk voor stuk gepassioneerd. Maar dat is niet voldoende… ze zijn ook stuk voor stuk getalenteerd en zeer ervaren!  Daar staan we voor. Die kwaliteit bieden we en laten we nooit los! We blijven ons bijscholen en laten ons inspireren door de nationale en internationale  keramiekwereld. Iedere lesgroep, iedere workshop wordt geïnspireerd en begeleid door één van onze toppers!

Het team

Aster Caemaert
Aster Caemaert
Keramiek is voor Aster zo veel meer dan een eindproduct. Het is een constant ontdekken en herontdekken van de klei. Reeds meer dan 20 jaar is zij begeesterd aan het creëren en schoolde ze zich bij in alle facetten van het pottendraaien, glazuren en stoken. Dit prachtig ambacht werd een manier van leven.
Asters werk is een speelse zoektocht naar zuivere vormen en spannende glazuren. Ze maakt eenvoudig en sterk gebruiksgoed.
Deze passie beleven en delen met cursisten en collega’s zet Aster in haar volle kracht. Het atelier groeide de voorbije jaren mee op de golven van haar enthousiasme en liefde voor het vak.
Jasmien Caemaert
Jasmien Caemaert
Als leerling én zus van Aster vormde Jasmien jaren lang de klei. In 2017 nam de klei het over en vormde deze op haar beurt het leven van Jasmien. Samen met Aster runt zij sindsdien dit atelier. Alle facetten van dit keramiek-atelier worden mede door haar vorm gegeven. Ze is onvermoeibaar en een superkracht.
Jasmien is zelf al lang in de ban van het spel tussen klei en glazuur. Vol verwondering en enthousiasme zoekt ze haar eigen vormentaal, ontwerpt ze glazuren en gaat op zoek naar schoonheid. Vol geestdrift maar met zachte hand neemt ze onze cursisten mee in het wondere verhaal van de klei.
Bert Claeys
Bert Claeys
Een uit de hand gelopen hobby kan je het bij Bert zeker noemen. Gepassioneerd ‘draait hij door’. Vanuit een sterk technische interesse en voeling leerde Bert het ambacht. Zijn missie is schoon gerief maken. In een brede ontdekkingstocht zoekt hij sterke vormen, speelt en experimenteert hij met alle mogelijkheden die klei en porselein te bieden hebben. En hij is er goed in. We zijn blij dat hij samen met ons zijn kennis wil doorgeven binnen ons atelier.
Kris De Clercq
Kris De Clercq
Kris is de man van Aster. Sinds het prille begin is hij haar steun en toeverlaat, technisch adviseur en de beste supporter. De pottenbakkerij is deel van ons huis, van ons leven, ons doen en laten. Zo rolde Kris er mee in. Hij specialiseert zich met veel toewijding in het werken met mallen en gietklei.
Hij leert je de kneepjes van het vak in zijn workshops. Met oog voor detail, heel veel technische bagage en een berg ervaring neemt hij je mee in een wereld waar fantasie en vaardigheid elkaar ontmoeten.
Gert De Rouck
Gert De Rouck
Na een paar jaar les in het pottendraaien, begon het gevoel voor glazuur te kriebelen. Eerst voorzichtig nieuwsgierig maar al heel snel kwam het in een stroomversnelling. Als beste leerling van de glazuurklas was hij niet meer te stoppen. Alle glazuurboeken verslinden, nog wat online cursussen en dan experimenteren, onderzoeken, testjes maken, glazuren ontwikkelen, doorgaan tot hij het allemaal een beetje snapt, dat typeert Gert. En intussen gebruiken we al een prachtige reeks glazuren die hij speciaal voor ons atelier ontworpen heeft. Daarnaast verzorgt hij, samen met Jasmien, de goeie werking in het open atelier.
Julie Nyitrai
Al enige tijd is Julie een toegewijde cursiste in ons atelier, waar ze haar passie voor keramiek ontwikkelde en verfijnde. Intussen begeleidt ze ook initiatieworkshops waarbij ze beginners met veel geduld en enthousiasme de eerste stappen aanleert. Maar ze doet veel meer dan dat!
Julie is een drijvende kracht achter de schermen van ons keramiekatelier. Ze is een onmisbare schakel in ons team, een duizendpoot.
Naast haar werk in ons atelier, is ze vroedvrouw, waar ze aanstaande moeders en gezinnen ondersteunt tijdens een van de meest bijzondere momenten in hun leven.