We zijn apetrots op het team van ons atelier. Ons lesgevers zijn stuk voor stuk gepassioneerd. Maar dat is niet voldoende… ze zijn ook stuk voor stuk getalenteerd! En hongerig naar meer… We blijven ons dus bijscholen en vormen en laten ons inspireren door de nationale en internationale  keramiekwereld. Iedere lesgroep, iedere workshop wordt geïnspireerd en begeleid door één van onze toppers!

Het team

Aster Caemaert
Aster Caemaert
Keramiek is voor Aster zo veel meer dan een eindproduct. Het is een constant ontdekken en herontdekken van de klei. Reeds meer dan 20 jaar is zij begeesterd aan het creëren en schoolde ze zich bij in alle facetten van het pottendraaien, glazuren en stoken. Dit prachtig ambacht werd een manier van leven.
Asters werk is een speelse zoektocht naar zuivere vormen en spannende glazuren. Ze maakt eenvoudig en sterk gebruiksgoed.
Deze passie beleven en delen met cursisten en collega’s zet Aster in haar volle kracht. Het atelier groeide de voorbije jaren mee op de golven van haar enthousiasme en liefde voor het vak.
Jasmien Caemaert
Jasmien Caemaert
Als leerling én zus van Aster vormde Jasmien jaren lang de klei. In 2017 nam de klei het over en vormde deze op haar beurt het leven van Jasmien. Samen met Aster runt zij sindsdien dit atelier. Alle facetten van dit keramiek-atelier worden mede door haar vorm gegeven. Ze is onvermoeibaar en een superkracht.
Jasmien is zelf al lang in de ban van het spel tussen klei en glazuur. Vol verwondering en enthousiasme zoekt ze haar eigen vormentaal, ontwerpt ze glazuren en gaat op zoek naar schoonheid. Vol geestdrift maar met zachte hand neemt ze onze cursisten mee in het wondere verhaal van de klei.
Frauke Hamerijck
Frauke Hamerijck
Frauke is de belichaming van enthousiasme. Gebeten door de microbe is ze van plan de vele geheimen die het ambacht kent, te ontmaskeren. Op sneltempo leerde ze de knepen van het vak. En dat is wat ze het liefste doet: uit een hoop vormeloze materie een uniek object creëren dat een eigen geest uitstraalt in vorm en kleur.
Het draaiwerk moet niet alleen mooi zijn, het moet ook goed zijn. Haar uitgepuurde werk verovert reeds vele mensen hun hart.
Op een gedreven manier brengt zij de cursisten de techniek bij die ze op dat moment nodig hebben.
Bert Claeys
Bert Claeys
Een uit de hand gelopen hobby kan je het bij Bert zeker noemen. Gepassioneerd ‘draait hij door’. Vanuit een sterk technische interesse en voeling leerde Bert het ambacht. Zijn missie is schoon gerief maken. In een brede ontdekkingstocht zoekt hij sterke vormen, speelt en experimenteert hij met alle mogelijkheden die klei en porselein te bieden hebben. En hij is er goed in. We zijn blij dat hij samen met ons zijn kennis wil doorgeven binnen ons atelier.