GIETKLEI & GIPSMALLEN

In ons atelier kan je ook terecht voor workshops en lessen ‘mallen maken en werken met gietklei’.
Kris, de man van Aster specialiseert zich met veel toewijding in deze bijzondere manier van werken met klei.
Hij leert je de kneepjes van het vak. Met oog voor detail, heel veel technische bagage en een berg ervaring neemt hij jullie mee in een wereld waar fantasie en vaardigheid elkaar ontmoeten.
Iedereen kan leren werken met gietklei, elk idee kan overwogen worden, iedere vorm kan uitgewerkt worden. Eindeloos plezier verzekerd dus!

Onderaan vindt u het aanbod aan workshops.

OPEN GIET-ATELIER

Wil je voor het maken van je mallen en het afgieten ervan in klei of porselein liever aan de slag in een atelier waar alles voorhanden is, dan kan je terecht in ons ‘open atelier’

Het is de bedoeling dat je zelfstandig aan het werk gaat. Je moet dus al les gevolgd hebben. Om een en ander in goede banen te leiden zal er altijd iemand aanwezig zijn, maar deze persoon zal geen les geven. Er worden aparte lesmomenten voorzien gedurende het schooljaar (zowel initiatie als meerdelige mallen). Steengoed gietklei, porselein en gips worden ter plaatse aangekocht per kilo/liter. Zo hoef je niet te sleuren met emmers en zakken. Er is een mogelijkheid om de gietstukken te bakken en later te glazuren.

Je kan je mallen in het atelier laten staan, onder voorwaarde dat je ze regelmatig gebruikt. (Je krijgt dus je eigen opbergruimte, jouw mallen worden enkel door jezelf gebruikt). Er zullen in het atelier een beperkt aantal mallen van standaard vormen voorhanden zijn. Voor een bescheiden bijdrage kan je die ook gebruiken om af te gieten, zo heb je al snel meer mallen wat het gieten interessanter maakt.

Door de aankoop van een beurtenkaart of eenmalige sessie kan je gebruik maken van het open giet-atelier. Je ontvangt dan een paswoord waarmee je hier een sessie kan boeken: https://asterenjasmien.be/gietatelier

GLAZUURLESSEN

Tijdens deze les van 3 uur kan je je zelf gegoten stuks uit een eerder gevolgde workshop of open atelier komen glazuren.  Je kan daarbij gebruik maken van al onze glazuren, een aantrekkelijk pallet van kleuren en types glazuur.
Je wordt door Kris begeleid van a tot z. Geen enkel probleem dus als je nog nooit eerder glazuurde.
Voor de biscuitbak, de eerste stook, is het 7€ per kg afgewerkt gerief.
Voor de glazuurbak, de tweede stook dus, is het 10 euro per kg afgewerkt gerief.

Opgelet deze glazuurles is enkel bedoeld voor cursisten die met gietwerk bezig zijn! Een glazuurles kan je hieronder aankopen.