Het nieuwe jaar is in gang getrapt. De vakantie heeft deugd gedaan, er staat al een nieuwe voor de deur en de nieuwe projecten dienen zich aan.
Samen met Jasmien zat ik een beetje te brainstormen en er zijn een paar workshops waar we zelf zoveel zin in hebben dat we een extra nieuwsbriefje schrijven!
De zomerplanning is nog niet af maar die krijg je binnenkort doorgestuurd. Sowieso zullen er weer een heel aantal meerdaagsen doorgaan in ons atelier.
Ondertussen hebben we ook een nieuw logo en een nieuwe naam! Omdat het echt óns atelier geworden is… zochten we naar een naam waar dat uit blijkt. Niet makkelijk!
We lagen af en toe in een deuk, overwogen ‘the potter sisters’,  ‘the pink pant pottery’ (roosbroekstraat), ‘miretteketet’ en vele andere namen! En zie wat het werd:
gewoon wat het is!
Aster en Jasmien – Keramiekatelier

WACHTLIJST

Zoals jullie weten is hier een wachtlijst waar zelfs een ‘stop’ op zat. Goed nieuws, er is wat geschoven. Wie zich voor de wekelijkse lessen op de wachtlijst wil laten zetten kan dat opnieuw doen door een mailtje te sturen met duidelijke vermelding van het lesmoment waarvoor je op de wachtlijst wil staan!

WORKSHOP KERAMISCHE VERF EN SLIB

Deze workshop gaat over decoreren van onze objecten. Zowel slibversiering op lederharde potten als beschilderen van biscuit gebakken potjes komen aan bod.
Er wordt uitgelegd wat de verschillen zijn tussen die twee methodes en wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard gaan jullie ook zelf aan de slag om te ervaren wat je het meeste ligt.
Er worden ideeën uitgewisseld en inspiratie aangeboden. Deze workshop vraagt wel wat voorbereiding. De bedoeling is dat je zelfgedraaide stukken meebrengt (zowel lederhard als biscuit).
Interesse? Stuur een mailtje voor het volledige programma!

Data: vrijdag 20 maart 2020
We werken van 9u30 tot 16u.
Prijs: 75 euro (excl. bakkosten)

WORKSHOP STRUCTUUR

In deze workshop van 2 dagen gaan we in op alle mogelijkheden om structuur aan te brengen op een gedraaid object. Dit gaat van het gebruik van chamotteklei tot de gekste oppervlakbewerkingen met waterglas, slib en prikkers. Op die manier krijgen we fijne of grove craquelé en andere oppervlaktes!
Sgrafitto, canelleren, facetteren, inkrassen, inleggen, druktechniek, perforeren, ringeloren… noem maar op… Het komt allemaal aan bod.
Op de eerste dag zullen we draaien en in de verse klei structuur aanbrengen. Op de tweede dag zullen we onze lederharde potten onder handen nemen! Tussendoor zullen technieken uitgelegd en gedemonstreerd worden.
Interesse? Stuur een mailtje voor het volledige programma!

Data: vrijdag 5 en 12 juni 2020
We werken telkens van 9u30 tot 16u.
Prijs: 150 euro (excl.bakkosten)

JUANA MAILLOT

We zijn heel blij om Juana Maillot ook hier te kunnen ontvangen. Zij geeft ook een workshop in het atelier van Caro-K maar de vraag was zo groot dat ze ook hier haar verhaal komt vertellen! Helaas voor de geïnteresseerden zit de workshop vol nog vooraleer hij aangekondigd werd. Inschrijven voor de wachtlijst kan wel nog!
Juana is van opleiding ‘coloriste’. Ze weet dus alles van kleur en kleuren die bij elkaar passen. Sinds enkele jaren is Juana zich meer en meer op keramiek aan het toeleggen. Juana maakt heel origineel gebruiksgoed in opbouw. Haar kennis van kleuren, texturen,… staat hierbij centraal. Zij kiest om de klei voor zich te laten spreken en glazuurt haar werken niet. Toch ontwikkelde ze een prachtig kleurenpallet! Zie hiervoor bv haar Instagram-profiel.

Met dit prachtig materiaal stond ze afgelopen september op Keramisto. Dat zegt toch al iets!

Datum: 5, 6 en 7 mei 2020 telkens van 9u30 tot 16u (als 3-daagse workshop)
Prijs: VOLZET – WACHTLIJST – 250 euro, klei is inbegrepen in de prijs, bakkosten worden afzonderlijk afgerekend!

Zo, dat was een heel klein beetje nieuws in afwachting van de zomerplanning. Die komt er heel gauw aan… we proberen nog een paar puzzelstukjes in elkaar te passen en dan horen jullie het als eerste!!
Laat die lente alvast komen!!!!!