… samen ploeteren in de klei ! 

 Als de liefde voor klei overslaat, zijn we niet meer te stoppen.

Kris, de man van Aster, springt mee in het avontuur van onze pottenbakkerij.
In ons atelier kan je nu dus ook terecht voor workshops en lessen ‘mallen maken en werken met gietklei’ onder deskundige en gepassioneerde begeleiding van Kris. Straks meer daarover!

En alsof dat nog niet genoeg is, zal ook Gert, de man van Jasmien, ons team vervoegen. Gebeten door de glazuurmicrobe geeft hij ons atelier mee kleur.

Maar los van dit liefdesverhaal hebben wij ook nog andere leuke nieuwtjes en

de najaarsplanning is klaar!

Maar voor het herfst wordt,  genieten we nog volop van de intensieve zomerweken.

In september verwelkomen we José Mariscal opnieuw.  We hebben ook alweer plannen samen voor de zomer van 2023.

Fernand Everaert en Aster sluiten onze zomerweken af met de legendarische Terra Sigillata week.

Intussen draaien we ook door met Bert natuurlijk! Daar zijn we super blij mee.
En last but not least: vanaf december werken we ook samen met Eline Bremeesch als lesgever.

Beginnen bij het begin … Initiatie

Er kan zoveel met klei, we doen zoveel en het houdt niet op! Maar we zijn allemaal begonnen bij het begin. En daar willen we ook nooit aan voorbijgaan. We vinden het heerlijk om cursisten te begeleiden tijdens die eerste stappen in het pottendraaien. Met vallen en opstaan maar vooral met veel lachen en dapper doordoen. Wie het al lang eens wil proberen of wie ongeduldig staat te trampelen op de wachtlijst kan hier terecht.

Over gietklei en gipsmallen!

In ons atelier kan je nu ook terecht voor workshops en lessen ‘mallen maken en werken met gietklei’.
Kris, de man van Aster specialiseert zich met veel toewijding in deze bijzondere manier van werken met klei.
Hij leert je de kneepjes van het vak. Met oog voor detail, heel veel technische bagage en ervaring neemt hij jullie mee in een wereld waar fantasie en vaardigheid elkaar ontmoeten.
Iedereen kan leren werken met gietklei, elk idee kan overwogen worden, iedere vorm kan uitgewerkt worden. Eindeloos plezier verzekerd dus! Ontdek onze verschillende formules en workshops.

Zoutstook met Fernand Everaert

‘Zoutstook en Fernand’ onlosmakelijk verbonden. Een passie, een ambacht en een kunde! Jarenlange ervaring, stookvernuft en oog voor detail maken zijn zoutstoken uniek.
We zijn vereerd en blij door de vraag van Fernand om samen een zoutstook te organiseren. In afwachting van onze eigen hout/zoutoven slaan we de handen in elkaar. En deze keer kunnen jullie erbij zijn.
We voorzien enkele draaidagen, een afdraaidag en een glazuurdag. We gaan de oven samen vullen met tekst en uitleg van Fernand en doen samen de stook.
Waanzinnig gezellig, waanzinnig mooi en waanzinnig veel werk 🙂

Open Atelier

Het atelier is er, de draaitafels staan er, het is er gezellig en heerlijk in het groen. Het was enkel nog een kwestie van de deuren permanent opengooien. Onze tweede locatie ‘op den Berg’ draait al 2 jaar mee als zomer-popup maar vanaf nu ook als ‘Open Atelier’.

Bekijk de verschillende mogelijkheden en kies wat bij je past.
Je kan een plekje reserveren vanaf oktober via onze website

Adres: Berg 44, Balegem (vlakbij ons atelier in Scheldewindeke)

Hier en daar wat uitbreiding … of we barsten uit onze voegen.

De ramen zitten er, de draaitafel kan al binnen maar er is nog wat afwerking nodig! Nog even verbouwen en Aster heeft haar eigen privé-studio. Hoe heerlijk het gegons van de cursisten ook is, soms is er focus nodig voor het draaien van een nieuwe vorm, het verkennen van een nieuwe klei, of experimenteren met een nieuw idee.

Maar ook de cursisten krijgen extra ruimte en mogelijkheden. Met een kersvers ‘stookplein’ kunnen we nu naar hartelust en zonder veel verhuizen raku-stoken, rookstoken, … en binnenkort nog zoveel meer!

Meer plaats en ook meer mogelijkheden. Want vanaf nu verkopen we ook enkele tools. We gaan niet alleen voor de basistools maar ook voor enkele specialekes. Zelfgemaakt of zorgvuldig geselecteerd zodat cursisten niet ver moeten lopen voor hun uitzet. Sommige tools zijn ook via de webshop te verkrijgen.

Jean-Yves op VTM
alias
De schaal van Pascale

We zagen hem zwoegen en zweten maar vooral het plezier spatte er vanaf.
Wij zijn ongelooflijk benieuwd en zullen aan de televisie gekluisterd zitten! Zóóó spannend.
We duimen onze duimen kapot! Veel succes Jean-Yves!!

Frauke Hamerijck – Ginger Ceramics

Frauke willen we ontzettend hard en vol liefde bedanken voor de vele uren waarbij ze het beste van zichzelf gaf als lesgeefster in ons atelier.

Frauke is een keramiste met gouden vingers, een gouden hart en een gouden lach … ze kiest nu voor een nieuwe weg in haar keramiekverhaal en we wensen haar het allerbeste!!

We miss you!!!

DUIZEND MAAL BEDANKT!