En dat wil zeggen dat de zomer nu echt in aantocht is… de zomer die meer deugd zal doen dan alle zomers voorheen, de zomer der zomers, de pottenbakkers’ hoogdagen !
We kijker er zo naar uit jullie allen te ontvangen in ons atelier. We organiseerden en reorganiseerden, we schoven en we puzzelden, we staken één deurgaatje bij, en sloopten twee muurtjes…
Daardoor creëerden we meer dan genoeg ruimte om jullie allen te kunnen ontvangen op een veilige én comfortabele manier!
En eerlijk, en al zeg ik het zelf… het is de max!!

Dus voor wie dit nog niet eerder deed, neem eens een kijkje in onze heerlijke zomerplanning.
Ons team aan lesgevers zorgt ervoor dat er voor elk wat wils is. Jasmien, Bert, Frauke en ikzelf voorzien tal van initiaties, workshops en masterclasses. Bovendien verwelkomen we nog een paar gastdocenten om u tegen te zeggen!
Het doet zo’n deugd om eindelijk te geloven dat alles misschien kan doorgaan. Misschien durven jullie nu ook wat concretere plannen maken.
Alle info over de zomer meerdaagsen kan je vinden op deze webpagina.

Vooraleer jullie verder lezen willen we nog meedelen dat wij voortaan een nieuw email-adres zullen gebruiken. Sla het nu op! Zodanig dat de volgende nieuwsbrief niet in jullie spam belandt:
atelier@asterenjasmien.be

Eerst en vooral! Glazuurcursus online!!

Glazuurfans, spits jullie oren! Als je dit leest zijn de montages helemaal afgewerkt van een online glazuurcursus. Voor deze glazuurcursus zocht Nele van De Cursist (tum tum tum tromgeroffel…) ons op, alsook collega en vriendin Caroline (Caro-K).

We sloegen de handen in elkaar en uiteindelijk maakten we niet één maar twee glazuurcursussen. Het eerste deel van deze uitgebreide glazuurcursus is helemaal klaar en gaat dieper in op de praktische kant van het glazuren.
Altijd al willen leren glazuren? Wil je graag de kneepjes van dompelen, gieten, overgieten, spuiten en kwasten onder de knie krijgen? Leren wat een glazuur precies is, en hoe je van een poeder tot een werkbaar glazuur komt? Leren hoe je van een recept zelf een glazuur samenstelt? Hoe je de keramiekoven efficiënt vult en stookt?

Als je goesting hebt in deze online cursus glazuren vind je er hier alles over.

PS. Naast het online verhaal blijven we natuurlijk ook onze eigen glazuurlabo’s en glazuurklasjes organiseren in ons eigen atelier!

Zomerweken

Oh ja, je hebt er zin in! Er is keuze uit tal van meerdaagse workshops, initiatielessen en masterclasses verzorgd door ons team… Een programma om vingers bij af te likken. Het enige wat écht moeilijk zal zijn is ‘kiezen’.

We krijgen ook enkele gastdocenten op bezoek voor masterclasses. José Mariscal uit Spanje betovert ons met zijn ongelooflijke draai-skills en Fernand Everaert vertelt ons alles over het werken met terra sigillata.

Opgelet: er zullen tijdens de zomermaanden parallel enkele workshop doorgaan op ‘Den Berg’.
We zetten tijdelijk 10 draaischijven in Jasmien haar eigen atelier in Balegem. Dat is hier vlakbij in een even groene en tot de verbeelding sprekende setting! Een plekje waar dezelfde rust en deugddoende zomer vibes hangen. Kijk dus goed als je inschrijft op welke locatie de workshop doorgaat en wees deze zomer ook welkom op ‘Den Berg’.

Initiatie pottendraaien

De initiatie workshops zijn een eerste kennismaking met pottendraaien, of een herhaling van de eerste stapjes die je reeds zette.
Wil je het al zo lang eens proberen? Sta je al even te trampelen op de wachtlijst? Of heb je je eerste stapjes al gezet? Dit is je kans…
In deze workshops kan je zien en voelen of het pottendraaien iets voor jou is. Je wordt stap per stap begeleid en geïnspireerd. Met oneindig veel geduld zetten en verzetten we je vingers, maken we je wegwijs op de draaischijf en verleggen we je grenzen.Ook de afwerking, het afdraaien, en het glazuren doen jullie zelf. En bovenal staat genieten centraal in ons ruim atelier, in onze heerlijke tuinen, in heerlijke compagnie!

Initiatie

Meerdaagsen pottendraaien

In een rustgevende en groene omgeving leer je potjes draaien. De workshop richt zich zowel tot beginnelingen als tot gevorderde draaiers. Door de intensieve draaisessies maak je zeker een sprong voorwaarts! Individuele begeleiding op ieders niveau en specifieke vragen (vormgeving, groot draaien, raku,…) kunnen zeker aan bod komen. We bekijken je doelstelling en gaan daar specifiek mee aan de slag. Ontdek je eigen creativiteit, kom tot rust en geniet!

Meerdaagse

Masterclasses

Via een intensieve workshop gaan we in op een bepaalde techniek of komt een gastdocent zijn specialisatie met ons delen.
We focussen op één thema, we gaan werken rond één deelaspect van het pottendraaien. Of we worden ondergedompeld in de passie en de kunde van één persoon.
Passie en kennis worden op een heel natuurlijke en enthousiaste manier overgebracht. In deze weken gaat er een wereld van nieuwe kennis en inzichten voor je open!
Als ik één tip mag geven: José Mariscal!! Hij zal je leven als pottendraaier veranderen. Hij is zo een getalenteerd draaier dat ik er iedere keer extreem vrolijk van wordt! Kom het ervaren, het is prachtig! Maar ook al onze andere masterclasses zijn de moeite waard. Niet twijfelen, gewoon doen.

Extra Workshops

Ziezo, we kijken zo hard uit naar jullie aanwezigheid, in real time, in levende lijve, in goeie doen!
Dank voor het lezen en kies goed!
Alle inschrijvingen verlopen nu via de website. Als je verdwaalt, bel ons!
Aster en Jasmien