Onder een dekentje van sneeuw maken we plannen voor de lente en de zomer van 2021!
Maar eerst en voor alles wensen we jullie een buitengewoon normaal jaar, vol heerlijke activiteiten en deugddoende ontmoetingen… in real life!
Het was me wat de laatste tijd… maar dat hoef ik jullie niet uit te leggen.
Het voorbije jaar hebben we gepland, geannuleerd, opnieuw gepland en verschoven,… maar we hebben ook gedroomd, gefantaseerd en hard gewerkt.
En dat gaf ons energie en enthousiasme voor het in elkaar boksen van een ongelooflijke zomerplanning.
Ons team aan lesgevers zorgt ervoor dat er voor elk wat wils is. Jasmien, Bert, Frauke en ikzelf voorzien tal van inititiaties, workshops en masterclasses. Bovendien verwelkomen we nog een paar gastdocenten om u tegen te zeggen!
Dat we er zin in hebben!!
Alle info vind je hieronder. Opgelet de inschrijvingen gebeuren niet meer per mail maar via een ‘klik op de knop’… Jaja, ook hier vonden we wat tijd voor…
Allé ja, na drie dagen ploeteren zijn we erdoor 🙂

Vooraleer jullie verder lezen willen we nog meedelen dat wij voortaan een nieuw email-adres zullen gebruiken. Sla het nu op! Zodanig dat de volgende nieuwsbrief niet in jullie spam belandt:
atelier@asterenjasmien.be

foto: Niels Van Couter van studio paus

2-daagses in de Paasvakantie

De lente zit vol met workshops die verplaatst en verschoven werden, een gigantische inhaalbeweging dus voor al wie lang geleden reeds inschreef. De meeste van die workshops zijn dus volzet.
Qua nieuwe planning doen we hier dus nog niet te zot… maar we konden het niet laten om toch enkele nieuwe data te prikken.
Er gaat een 2-daagse ‘initiatie’ pottendraaien door onder begeleiding van Jasmien en een 2-daagse ‘groot draaien’ onder begeleiding van Aster.
Verder komt Niek Hoogland zijn kennis met ons delen maar deze ‘verschoven’ workshop is nog even voorbehouden voor de mensen die eerder inschreven.
Alle info en inschrijvingen vind je in de webshop!

Ovengeheimen met Erik Baeten

Welkom op deze avond waarop Erik Baeten zijn ‘Ovengeheimen’ deelt!
De meesten van ons zijn vooral bezig met de creatieve kant van keramiek:
draaien, boetseren, gieten, glazuren,… maar daar stopt het niet. Wat gebeurt er nadien allemaal? Waarom gaan we bakken? Wat gebeurt er tijdens het bakken precies met de klei en het glazuur?
Naar welke temperatuur bakken we en waarom? Hoe verloopt een bakcurve? Hoe zit het met uitlaatgassen en veiligheid? Welke soorten ovens bestaan er? Waar moet ik op letten als ik zelf ooit een oven wens aan te schaffen?
Vragen genoeg om een boeiende avond mee te vullen.
Technisch? Ja, een beetje, maar boeiend gebracht en zéér zinvol! Zelfs noodzakelijk voor wie op de hoogte wil zijn of voor wie eraan denkt om misschien zelf ooit een oven te kopen.

Erik Baeten put uit 15 jaar ervaring als productiepottenbakker en 20 jaar als oventechnieker en adviseur. In oktober 2019 begon hij als zelfstandig technieker en hoofdverdeler voor het merk Rohde.

Inschrijven: Ovengeheimen met Erik Baeten

Zomerweken

Op die zomer durven we wel te hopen! We laten al ons zot geweld op jullie los:
Er is keuze uit tal van meerdaagse workshops, initiatielessen en masterclasses verzorgd door ons team… Een programma om vingers bij af te likken, al zeg ik het zelf. Het enige wat écht moeilijk zal zijn is ‘kiezen’.

We krijgen ook enkele gastdocenten op bezoek voor masterclasses. José Maria Mariscal uit Spanje betovert ons met zijn ongelooflijke draaiskills, Margot Thyssen neemt ons mee in de wondere wereld van de gietklei en Fernand Everaert vertelt ons alles over het werken met terra sigillata.

Ons ‘goesting’ gecombineerd met jullie enthousiasme heeft er ook voor gezorgd dat we een beetje gaan uitbreiden. De grote zolder wordt hier verbouwd, de ingang wat heraangelegd, de ruimtes wat ‘herdacht’. In afwachting van die nieuwe ruimte en als try-out zullen er parallel enkele workshop doorgaan op ‘den berg’.
We zetten tijdelijk 10 draaischijven in het atelier van Jasmien. Dat is hier vlakbij in een even groene en tot de verbeelding sprekende setting! Een plekje waar dezelfde rust en deugddoende zomervibes hangen. Kijk dus goed als je inschrijft op welke locatie de workshop doorgaat en wees voortaan ook welkom op ‘den Berg’.

Alle inschrijvingen gebeuren online: Workshops

De webshop

We hebben een webshop! Jiha!
Het idee evolueerde van ‘dat doen we niet’ naar ‘misschien eens over nadenken’ naar ‘we moeten er echt eens werk van maken’ tot ‘dat kunnen we niet alleen’…
Gert, de man van Jasmien zag het gebeuren en nam de touwtjes in handen. Dankzij hem is alles gelukt en zijn we gelanceerd! Neem gerust een kijkje in onze webshop

Glazuurcursus online

Glazuurfans, spits jullie oren! Als je dit leest, zijn de opnames gestart van een online glazuurcursus. Voor deze glazuurcursus -die nu nog in de maak is- zocht Nele van De cursist (tum tum tum tromgeroffel…) Aster van Aster en Jasmien keramiekatelier (wij dus) en Caroline van Atelier Aimée op. En het werd een vruchtbare samenwerking! Daar zijn we nu al zeker van.

Achter de schermen zijn we al een hele tijd bezig aan ‘een spannend script’. We zien de verdere opnames  helemaal zitten! Amai, zo’n schermpresence dat wij hebben… 😉

Wie zit te wachten op deze online cursus glazuren kan zich alvast vrijblijvend hier inschrijven op de wachtlijst van De cursist.

Zo, een hele brok alweer maar heerlijk licht en helemaal mee met onzen tijd…! Of hoe pottenbakkers zich een weg banen in het oerwoud van de digitale wereld … Dank voor het lezen en kies goed!
Aster en Jasmien